19 Eylül 2020 Cumartesi

Kinyas ve Kayra

Nur Zişan Akan yazdı:

Yer altı edebiyatının derinlerine indiğimiz bir Hakan Günday kitabı. Bize duymak istediğimiz güzel şeyler yerine duymak istemediğimiz şeyleri yalın bir şekilde anlatıyordu. Yaşamak için kimilerinin bir çok nedeni varken kimilerinin ise hayatı ne kadar boş bulduğunu görüyoruz. Hayatta kendine yer bulamayan Kinyas ve Kayra’nın yolculuğuna şahit oluyoruz. Kendilerini hiçbir yere ait hissetmeyen, içlerindeki yokluğu gören iki arkadaşın yolculuğu.

Kitapla birlikte bir çok duyguyu yaşadım, onlarla birlikte hayatı sorguladım. “Neden” sorusuyla doluydu benim için kitap. Hayatı neden bu kadar çok seviyoruz veya sevmiyoruz? Neden ölümden korkmuyoruz? Hayata haddinden fazla neden anlam yüklüyoruz? Neden bir sonraki adımı düşünmeden yaşayamıyoruz? İçimize attığımız duygularla neden yüzleşemiyoruz? Yaptığımız bir hareketin başkası tarafından yargılanmasıyla neden ilgileniyoruz? NEDEN?




“Mutsuzluğun nedeni başarısızlıktan gelmemeliydi, hele hayal kırıklığı asla gözyaşlarının nedeni olmamalıydı.”
“Seni anlıyorum” demek büyük bir yalandır. Kocaman bir yalan. Kimse kimseyi anlayamaz ve tanıyamaz dünyada...” kendimizi tanıma yolunda olalım her daim çünkü her yeni günde sen de değişiyorsun..

Düşüncelerimizi yönlendirmenin bizim elimizde olduğunu ve onlara inanarak yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını, istersek en kötüsünü ya da en güzelini düşünerek hayatımızı ona döndürebiliriz! İstersek neden olmasın?

“İnsanların haberdar olamayacağı, hakkında fikir yürütemeyecekleri tek şey insanın kafasının içinde koşturanlar. Ve çevrenin tepkilerinden duyulan kaygıdan dolayı dünyanın en hayalperest kişileri en iyi komşular oldular. Susmayı öğrendikleri için.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder