8 Mayıs 2021 Cumartesi

Yeşeren Arkadaşlıklar

 

Arkadaşlarla anlaşmak bazen çok karmaşık olabilir. Çocukların zorlayıcı sosyal durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olabilecek pratik stratejilerle dolu olan Yeşeren Arkadaşlıklar, eğlenceli dili ve ilgi çekici çizimleri ile arkadaşlığın karmaşık yönlerini çocuklar için anlaşılır kılıyor.



Klinik Psikolog Eileen Kennedy-Moore ve Christine McLaughlin, çocuklara arkadaş edinmeleri için diğer çocuklarla iletişim başlatabilmeleri, rahatsız edici bir davranışta bulunduklarında bunu fark edip geri adım atabilmeleri, grupla kaynaşabilmeleri, gerektiğinde açık konuşabilmeleri ve geçmiş kırgınlıkları geride bırakabilmeleri için gerekli becerileri, gerçek hayattaki sosyal beceri örnekleri ile sunuyor. Başkalarının vücut dilini nasıl fark edebilecekleri, nasıl "hayır" diyebilecekleri ve zorbalıkla nasıl başa çıkılacağı hakkında ipuçları veriyorlar.



Yeşeren Arkadaşlıklar ile çocuklar, arkadaşlığa nasıl açık olunacağını, iyi arkadaşlar seçmeyi ve en önemlisi iyi bir arkadaş olmayı öğrenecekler.
Yeşeren Arkadaşlıklar, hem içeriği hem de içindeki çizimlerle çocuklar, ebeveynler, öğretmenler ve çocuklarla çalışan herkes için muazzam bir kaynak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder