22 Şubat 2021 Pazartesi

Topuklu Çizmeler

 Şu sıralar Exxen platformunda yayınlanan Hükümsüz isimli kadına şiddet temalı dizinin senaristliğini yapmakta olan Mert Dikmen’in ilk romanı “Topuklu Çizmeler” hem online kitap dükkanlarında hem de kitapçılardaki raflarda yerini aldı. 

28 yaşında, ölüm döşeğindeki Bora’nın bir hastane odasındaki son anlarına odaklanan hikaye; Bora’nın eski sevgilisinin onu son kez görmeye gelmesini beklerken, tüm hayatını gözden geçirmesini anlatıyor. 

Bir çok sinema filmi yazan, kısa filmler yöneten Mert Dikmen, “Topuklu Çizmeler” kitabında da okuyucuda bir sinema filmi izliyormuş etkisi yaratıyor. Hikayenin bir özelliği de, yaşamdan keyif almanın önemini, dünyevi dertlerin aslında ne kadar basit olduğunu ve ölümle burun buruna gelindiğinde, geçmişteki karanlık gibi görünen günlerin ne kadar da küçük sorunlardan oluştuğunu okuyucunun yüzüne çarpması... Bu sebeple “Topuklu Çizmeler” için “öykü anlatımı tarzında işlenmiş bir kişisel gelişim kitabı” bile denilebilir. Gereksiz uzatmalardan kaçınılmış, 80 sayfalık, bir çırpıda okunup tadı damakta kalacak bir novella olan “Topuklu Çizmeler tüm kitapçılarda satışta...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder