1 Şubat 2021 Pazartesi

Göklerden Gelen Umut

Döngü Üçlemesi/Birinci Kitap 

Göklerden Gelen Umut

 

Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlanan Döngü Üçlemesi’nin ilk kitabı Göklerden Gelen Umut okuru 2177 yılında başlayandestansı bir yolculuğa çıkarıyor. İngiliz dili eğitimi profesörü Kemal Sinan Özmen’in imzasını taşıyan roman, okurları ölümden sonra Eternium isimli bir simülasyona yüklenen ve olağan ömürlerini sıkıcı bir bekleme aşaması olarak gören insanların yaşamına götürüyor. 

Yeni bir Eternium sistemine yüklenen Onursal Genel Sekreter Han, bu yazılım sayesinde zihinsel bir yolculuğa çıkar. Mekânın ve zamanın ötesine uzanan bu yolculuk evrende bir deniz feneri gibi parıldar. Göklerden gelenlerin ne getirdiği ise insanoğlunun yapacağı tercihe bağlıdır. 

Vicdani farkındalıklarını eyleme dökme cesaretine sahip sıradan insanların kahramanlara dönüştüğü bu destansı üçleme, insanlığın geleceğine bakarken bir yandan da yarattığımız düzenin bizleri nereye götürebileceğini evrensel bir ölçekte tartışıyor. İnsani değerlerin evrensel karşılıklarını ararken günümüzün toplumsal ve politik hastalıklarını irdeliyor.

 

“Ölümün korkulacak bir yanı varsa o da anlamadan yaşamak, evrenle kucaklaşmadan aynı döngü içinde sıkışıp kalmaktır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder