25 Ocak 2021 Pazartesi

İnce Memed- Sütlü Bulgur Çorbası

 Yaşar Kemal’in İnce Memed kitabında Hürü Ana Sütlü Bulgur Çorbası yapıyordu. İşte o çorbanın tarifi:

Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi (4 Kişilik)


Malzemeler :


1 su bardağı bulgur

1 litre süt

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı su

Tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Derin bir tencere içine 1 litre süt koyup, ocak üzerine alın. Sütün içine 1 su bardağı bulgur ekleyin. Orta ateş üzerinde bulgurlar hafif şişene kadar sütü kaynatın.


Diğer taraftan küçük bir kaba 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı su koyup, iyice çırpın. Kaynayan sütün içine unlu karışımı döküp, karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.


Son olarak küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın. Sütlü bulgur çorbası üzerine kırmızı toz biber karışımı ve tuz ekleyip, karıştırın.


Hazırladığınız sütlü bulgur çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder