3 Mart 2020 Salı

Kâtibin Kitabı

On bir öyküden oluşan Kâtibin Kitabı, Mustafa Okumuş'un ilk kitabı. Kitaptaki öyküler görülmeyeni gösteriyor, susulanı haykırıyor. Kulaklarımızı tıkadığımız ne varsa bizlere fısıldıyor. Kitaptan bazı alıntılar da bırakmak istiyorum.
.
"Her adımda değişir insan. Yürüdüğü her yolda bir adım önceki kişi olmaktan çıkar. Yalnızca kalan ayak izleri aynı olsa da kimi zaman geri dönüp baksa da kendini tanıyamaz çoğu zaman. Kendine yabancıdır özünde insan. Var olmanın gerekliliğidir bu. İnsan bir yere ait değildir. Çünkü ne duygular ne düşünceler sabittir. Sürekli devinim halinde olan dünyada, eğilip bükülmeyen zamanda ne aynı duygular ne aynı düşünceler yakalanabilir aynı şekilde. İnsan çoğunlukla farkına varmasa da sırtına yüklediği yüklerle, yalnız ve yalnızca son nefesine ulaşmaya çalışan bir gezgindir." .
.
"İnsan mutlu olduğunda zaman hızla akar. Mutluluğu yakalamak belki de bu yüzden zordur. Dizginlenemez bir yaban atının sırtında, en yükseklere çıkan bir kartalın kanatlarındadır mutluluk."
.
"Acıları sıkı sıkı en derinlere gömmek belki de insani olandır. Unutmak insana verilmiş en büyük armağandır. Ama unutulanlar tüm hınzırlıklarıyla kapatıldıkları yerde günü gelince gün yüzüne çıkmak için bir delik açar mutlaka. Öyle beklenmedik bir anda gelip hatırlatır ki kendini unutulanlar, öncekinden daha fazla sarsılır insan."
.
Kâtibin Kitabı, tüm okurlara tavsiyemizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder