26 Mart 2020 Perşembe

Hacker Çocuk

Bilgisayar dünyasının sihirbazlarını tanımaya ne dersin?
Hacker Çocuk
Bir Çocuğun Hacker Olma Hikayesi

Günümüzde çocuklar birer hacker olmak istiyor. Televizyonu açtıklarında ise onlara tek anlatılan; hackerlar birer suçludur. Hackerlar, sadece şifre kırar. Bu yanlış inanışlardan dolayı çocuklar yeteneklerini heba etmektedirler. Halbuki çocuklarımıza hackerlığı doğru anlatabilirsek ve onlara hackerlığın iyi yönlerini gösterebilirsek onlar da yeteneklerini iyilik için kullanırlar.

Bu kitapta, bir çocuğun hacker olma yolundaki serüvenine şahit olacaksınız. Bu serüvende  iyi hackerların gerçekte birer suçlu olmadığını ve yeteneklerini bizim iyiliğimiz için kullandıklarını göreceksiniz.

Kitapta, karakterimiz bazen size siber dünyanın tehlikelerini gösterecek ve bunlardan nasıl korunacağınız hakkında bilgiler verecektir. Bu şekilde kendinizi siber dünyanın tehlikelerinden koruyabileceksiniz.

Unutmayın! Hackerlar, suçlu değil sadece meraklı bilgisayar dâhileridir. Ve bizim o meraklı dâhilere ihtiyacımız var.
Ve hackerlar bilgisayar dünyasının sihirbazlarıdır. Sen de sibirbaz olmak ister misin? Çocukların yazılım dünyasına merak duymaları için Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mahmut Bora Karakuş tarafından yazılmış çok güzel bir kitap. Şu tatil döneminde çocuklara okumaları için tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder